Dişin çekildiği seansta implantın yerleştirilmesidir. Genellikle ön dişlerin eksikliğinde tercih edilir. Her vakaya uygulanamaz. Uygunluğun değerlendirilmesi için diş çekilmeden önce 3D görüntüleme yapılması gerekir.
İdeal yerleştirme yöntemidir. Diş çekiminin ardından 2 ay beklenerek yumuşak doku iyileşmesinin tamamlanması ve çekim boşluğunda kemik dokusunun organize olması sağlanır. Bu aşamada 3D görüntüleme yapılarak uygun çap ve boydaki implant belirlenmesinin ardından operasyon gerçekleştirilir.
Diş çekiminin ardından çok fazla beklendiğinde yumuşak dokuda ve kemikte kayıplar gözlenebilmektedir. Bu durumlarda kemik tozu ve yumuşak doku cerrahilerine ihtiyaç duyulabilmektedir.
İmplant yerleştirmek için yeterli kemik olmadığı vakalarda kemik ogmentasyonları yapılır. Bu uygulamalar implant ile aynı seansta yapılabileceği gibi, aşırı kemik kayıplarında implant öncesi hazırlık olarak da yapılabilmektedir.
Anatomik olarak sinüslerin sarkık olduğu durumlarda implant yerleştirmek için sinüsün altındaki bölge greftlenerek kemik oluşturulması amaçlanır.
Mevcut kemik miktarına göre Açık Sinüs Operasyonları ya da
Kapalı Sinüs Kaldırma Teknikleri uygulanabilmektedir.
İmplant öncesi yapılacak detaylı planlama ile kişiye özel cerrahi plaklar üretilir. Bu sayede implantların pozisyonları önceden planlanır, işlem sonrası yerleştirilecek geçici protezler önceden hazırlanır ve hastalar ameliyat sonrası dişsiz kalmaz. Bazı vakalarda dikişe bile gerek kalmaz.
Daha az şişlik ve ağrı sayesinde, ameliyat sonrası hasta konforu en üst düzeyde olur. Özellikle yara iyileşmesi güç olan şeker hastalarında ve kan sulandırıcının kesilemediği hasta gruplarında çok avantajlıdır.
Diş çekimi sonrası geride kalan kemiğin erimesini önlemek için çekimin ardından kemik grefti uygulanır. Bu sayede implant yerleştirileceği zaman yeterli kalınlık ve yükseklikte sağlam kemik varlığı hedeflenir.
Ön bölgeye yerleştirilecek implantlar daha fazla özen ister, hata kabul etmezler. En ufak bir yanlış, geri dönüşü çok güç estetik problemlere yol açar. Bu nedenle cerrahisi usta eller tarafından yapılmalı ve kullanılacak materyaller özenle seçilmelidir.
Protez zamanı geldiğinde papil şekillendirme prosedürü mutlaka yapılmalı, uygun protetik seçenekler arasından en doğal görünümü sağlayacak olan alternatiflere öncelik verilmelidir.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.